Loading...

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 NO foot

Slipeutstyr Skjæreutstyr
Produktet på bildet er utstyrt med tilgjengelig tilbehør.

Tormek T-7 Logosol Edition

 

Nå kan du alltid høvle med riktig skarpe stål! Tormek T-7 Logosol Edition er spesielt beregnet på Logosols kunder. Du får en slipestasjon som klarer å slipe dine høvelstål og profilstål med full kontroll. Ingen avbrudd i arbeidet for å sende stål til sliping. Med slipejiggen for rette stål SE-76 sliper du dessuten enkelt både tappjern og høveljern til høyest mulig skarphet. Så som alle Tormekmaskiner er det et svensk kvalitetsprodukt med høyt stilte krav til funksjon og presisjon. En fordel for alle som arbeider i tre!

 

Et profesjonelt slipesystem gir minimal slitasje på dine verktøy da det ikke slipes unødig. Våtslipningen eliminerer risikoen for at eggen brennes, noe som lett skjer ved tørrsliping ved høy hastighet. Eggen blir bedre og holder dessuten lengre.

Hva skiller Logosol Edition fra den ordinære T-7 modellen?

I korthet: Forskjellen mellom den ordinære T-7 modellen med Tormek original slipstein, er at Logosol Edition er utrustet med Tormek Blackstone Silicon. Den har en bedre slipeffekt og er spesielt beregnet for å effektivt slipe highspeed (HSS) stålkvalitet. Foruten det ordinære T-7 tilbehøret følger i Logosol Edition jiggen SVH-320 for sliping av maskinhøvelstål og SVP-80 for slipning av profilstål.

Tormek Blackstone Silicon SB-250

Tormek Blackstone Silicon er utviklet av Tormek spesielt for å forme og skjerpe* HSS og andra highspeed stålkvaliteter. Den kan også slipe hardmetall der verktøyet allerede har den rette formen. Kombinasjonen av slipkornenes hardhet, form og størrelse gjør at steinen arbeider effektivt ved maskinens lave omdreiningshastighet. Steinens høye kvalitet er spesielt verdifull ved forming av verktøy med stor slipoverflate, der sliptrykket er lavt, f.eks. maskinhøvelstål. Kornstørrelse, som er 220, kan med steinjustereren SP-650 endres til å gi en overflate tilsvarende en 1000 korn stein. Takket være sine kvasse og relativt små korn sliper Blackstone Silicon effektivt også ved lavt slipetrykk. Blackstone Silicon har dessuten en veldig lang levetid.

 

Med jiggen SVP-80 sliper du enkelt dine profilstål. Denne jiggen er utviklet i samarbeide med Logosol! SVP-80 plansliper alle typer av profilstål med 24, 30 og 38 mm avstand mellom styrehullene. Max. bredde 100 mm. Stålet plasseres på de to spennstiftene på stålholderen. En magnet holder stålet på plass. Stålholderen har hull, som passer ulike standarder på stålene. Ettersom slipningen skjer på den flate baksiden klarer jiggen alle slags profiler.

 

Med jiggen for maskinhøvelstål SVH-320 sliper du stål med ubegrenset lengde (minste bredde 13 mm), stål lengre enn 280 mm forskyves i stålholderen. Verktøyet styres nøyaktig og slipes rett langs hele sin lengde til innstilt slipedybde. Følg instruksjonen nøye trinn for trinn og du får et perfekt resultat.

 

Jiggen for rette stål SE-76 sliper tappjern og høveljern med høyeste presisjon. Enkel montering i jiggen da verktøyet rettes inn etter dens øvre og rette overflate. Eggvinkelen justerer du med fininnstillingen på universalstøtten. Sikkerhetsstopp følger med og holder jiggen stødig på plass i universalstøtten, du risikerer ikke å skade fingrene under sliping.

 

Med dreieverktøyet TT-50 med diamantskjær, som også følger med, kan du dreie og skjerpe steinen nøyaktig rund og plan om den etter en tid har blitt ujevn. Verktøyet styres av universalstøtten, hvilket også styrer jiggene. Det garanteres at steinens overflate alltid blir parallell med det verktøyet som er montert i jiggen. Du kan lett mate diamantskjæret over steinen, du får en jevn mating gjennom å vri de to rattene vekselvis med begge hendene.

 

Med steinjustereren SP-650 kan slipsteinen endres fra å slipe raskt til å slipe fint, tilsvarende en kornstørrelse på ca 1000. Det her innebærer store fordeler. Du kan gjøre både den første, raske slipingen og finslipingen på samme slipstein, samme slipmaskin og med samme jigginnstilling. Foruten at det er bekvemt og rask, får du en perfekt egg ettersom finslipingen/skjerpingen gjøres i akkurat samme stilling som den første slipningen. Justering av slipsteinen gjøres gjennom å presse den fine siden på steinjustereren mot steinen. Når man presser den grove siden mot slipsteinen, tilbakestilles den finslipende overflaten til å slipe normalt (kornstørrelse 220). Den her prosessen kan gjentas ubegrenset antall ganger uten merkbar slitasje på steinen. Steinjustereren frisker også opp en stein som er full av metallpartikler.

 

Den patenterte vinkelmåleren WM-200 gjør det mulig å få akkurat den vinkelen du ønsker fra 10° til 75°. Du kan også bruke den for å måle en spesiell eggvinkel hos et verktøy. Den er konstruert for å fungere på alle steindiametre fra 250 mm ned til 150 mm, så du får alltid en korrekt innstilling, uavhengig av hvor slitt steinen er. Den har to magneter så du oppbevarer den enkelt ved å feste den på maskinen.

 

Etter at du har slipt på slipsteinen kan du bryna eggen til topp skarphet på lær bryneskiven. Takket være den lave hastigheten har du kontroll over bryningen og det er ingen risiko med at eggen rundes og at stålet overopphetes. Bruk brynepastaen som følger med maskinen.

 

Med utstyret følger også en grundig og lett begripelig handbok i våtsliping. Boken gir deg verdifulle råd og beskriver den unike Tormek-metoden for sliping, skjerping og bryning og hvordan man får det meste ut av den. Over 500 detaljerte tegninger viser trinn for trinn hvordan man sliper ulike verktøy på beste vis.

 

* Man bør skille mellom å forme og å skjerpe et verktøy. Vid forming sliper man bort materiale for å få ønsket form og eggvinkel. Ved skjerping pusser du bare opp en eksisterende form og gjør eggen kvass.

 

Du kan komplettere din maskin med flere tilbehør etter dine behov, besøk tormek.com. Du kan være sikker på at alle utviklinger passer din maskin.

neutral

To års garanti

Du gjør en trygg handel med Logosol. Vi tilbyr to års garanti på nye maskiner. Garantien dekker produksjonsfeil og problemer som har oppstått under normal bruk av produktene. Unntatt fra garantien er remmer, sverd og kjeder.

neutral

Raske leveranser

Vanligvis skjer leveransen omgående fra lageret, men i perioder kan leveringstiden bli noe lengre. Produktene leveres hjemme hos deg.

neutral

Livstids support

Ubegrenset telefonsupport når det gjelder produktkunnskaper og bruken av produktene.

neutral

Personlig service

Personlig service er en selvfølge.

neutral

Åpent kjøp i to måneder

Logosol tilbyr åpent kjøp på alle maskiner i to måneder. Du kan prøve ut maskinene for å finne ut om de oppfyller dine krav før du bestemmer deg.

neutral

Lang erfaring

Tillgang til over 20 års erfaring som markedsledende innen småskala treforedling.

Art. nr
Beskrivelse
Pris (Ekskl. moms)
7010-000-1025
Tormek* T-7 Logosol edition
kr 6 200,00
Frakt kommer i tillegg. Alle priser er ekskl. moms. Vise priser inkl. moms

Alltid 2 års garanti

Vi gir alltid 2 års garanti. Garantien dekker produksjonsfeil og problemer som kommer frem ved normal bruk av produktene.

Les mer om våre garantier

Åpent kjøp i 60 dager

Logosol gir 2 måneders åpent kjøp på alle maskiner. Du kan selv prøve om maskinen oppfyller dine krav før du bestemmer deg.

Les mer om våre garantier

Kjøp Online!

I Logosols internettbutikk kan du handle når det passer deg? Velg blant tusenvis av artikler.

Kjøp Online

Ring Logosol

Få svar før du handler. Nøl ikke med å kontakte våre selgere om du har noen spørsmål.
Ring oss på:

47 87 50 00

LOGOSOL AS | Sandefjord | Inderøy | Telefon: 47 87 50 00 |