Loading...

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 NO foot

Bandsagbruk-modeller Tilbehør, reservedeler & skjæreutstyr Andre relaterte produkter
Produktet på bildet er utstyrt med tilgjengelig tilbehør.

Båndsag LumberPro HD36 – Et helt nytt båndsagbruk med profesjonell kapasitet

Logosol Norwood LumberPro HD36 er et helt nytt båndsagbruk med alle de fordelene du ellers finner bare på betydelig større og dyrere båndsagbruk. Båndsagbruket gjør det du forventer av det, og det gjør det stille og elegant.

Rett båndsystem

Båndhjulene er i støpejern, og de er store med hele 520 mm i diameter. Banen der bladet løper er belagt med et ekstremt slitesterkt plastmaterial som er smussavvisende og derfor svært skånsomt mot bladet. Det gir også en meget stillegående sag. Bladstyringen er også svært nøyaktig. Bladet føres gjennom stokken av doble hjulsatser med keramiske blokker over, under og i bakkant av bladet. Dette er kvaliteter som også er standard på industrielle båndsagbruk. Hjulene og bladstyringene gjør at båndsagbladet kan arbeide effektivt uten å bli utsatt for unødvendig slitasje. Resultatet blir et båndsagbruk som sager nøyaktig og raskt.

Stor kapasitet øker mulighetene

LumberPro HD36 sager overgrove stokker uten problem. Hele 90 cm grove stokker kan håndteres på båndsagbruket. Det gjør at grove trestykker nå blir perfekt sagtømmer. Imponerende bordplater med hele 70 cm bredde sages fram i ett stykke, takket være den store båndåpningen og den presise båndstyringen.

Saging av bord med LumberPro HD36

Både den bensindrevne og den elektriske modellen av båndsagbruket er selvsagt utstyrt med automatisk vannkjøling. Begge variantene er også utstyrt med båndbremse som stanser sagbåndet raskt etter hvert skjær. Dette øker sikkerheten og øker kapasiteten, siden du kan starte returen av saghodet fortere. Saghodet er selvlåsende i høyden. Sammen med de andre finessene på LumberPro HD36 gjør dette at det blir svært enkelt å sage et bord: Stille inn sagdimensjonen, sage, rygge tilbake. Det er det hele.

Sterk og solid sagbane

Den brede, selvbærende sagbanen er utformet slik at den lett tåler vekten av de enorme stokkene som båndsagbruket kan sage. 5,5 mm tykke plater formpresses med 400 tonns trykk for å optimere vridfastheten i konstruksjonen. Det gir en lett og sterk sagbane som holder seg snorrett også under vekten av de største stokkene.

Båndsagbruket med stabil vogn

LumberPro HD36 sager svært raskt sammenlignet med andre båndsagbruk på samme størrelse. Kraftige motorer er naturligvis en del av forklaringen, men det er ikke hele hemmeligheten. En forutsetning for at båndet skal sage harmonisk og uten energitap er at båndsaghjulene og bladstyringen er kompakt opplagret. Sagvognen på LumberPro HD36 er kraftig dimensjonert med fire stålhjul, montert i hvert sitt hjørne. Dette gir en effektiv støtte til båndet.

Nyskapende el-drift...

E-Twin startes med en trykknapp, legger du med en gang merke til de enorme kreftene. Den første motoren akselerer båndet fra stillestående til 110 km/t på ett sekund, så kobler den andre motoren inn automatisk og motorpakken er klar for å levere full effekt. For de fleste er det nok med 8 kw, men den kan også leveres i 12 kw-versjon. E-Twin 8 kw og 12 kw kan kjøres på 25A sikringer, men om du vil belaste den største versjonen maksimalt, så anbefales 32A. Vi anbefaler å bruke 6 mm2 skjøtekabel.

...og innovativ el-mating

Den patenterte el-matingen E37-friction er nå tilpasset for LumberPro HD36. Fra styringspanelet som sitter i enden på den kraftige sagbanen styrer du framdrifta og begge sagmotorene. Frammatingstrykket er justerbart og matehastigheten justeres automatisk etter motstanden. Det gir en skånsom saging som optimaliserer saghastigheten. Trevirket løftes opp fra blokka av et par smarte klaffer når sagen returnerer, og legger seg i en fin stabel på siden av deg uten at du trenger å røre på deg. Det er nesten for godt til å være sant.

Stille saging

Det du legger merke til første gangen bruker din Logosol LumberPro HD36, er lydnivået. Dette er et sagbruk som går stille og uten vibrasjon. Modellen med bensindrift er utstyrt med en firetaktsmotor med to sylindre og den går svært stille, noe som er skånsomt både for deg og miljøet. Velges E-Twin, høres lite fra de elektriske motorene. Det kommer bare en svak hvinende lyd fra bladet. Lyden fra de effektive sagtennene kommer i tillegg.

 

 • Kraftige Motoralternativer.
 • Firetaktsmotor og elektrisk drift.
 • Store båndhjul – 520 mm gjør at bladene holder lengre.
 • Keramisk båndstyring – på tre sider av bladet, på begge sider av stokken.
 • Selvlåsende saghode – og hurtiginstilling av saghøyden.
 • Automatisk vannkjøling – sparer vatn og smøremiddel.
 • Hjulbrems – Stanser raskt etter hvert snitt.
 • Innstilling i faste trinn – Eller trinnløst om du vil.
 • Hurtigspenning av stokken –
 • Både stokkstøttene og kantstøttene er lette å bruke.
 • Sponhåndteringssystem – Slik at du holder det fint og rent på arbeidsplassen.

 


 

Tekniske data

 

Effektiv sag lengde (standard): 5,10 m. Kan forlenges i seksjoner med 1,20 m eller 0,60 m.
Max. stokkdiameter: 90 cm
Max. blokkbredd: 70 cm
Min. tykkelse på siste bordet: 25 mm
Sagblad: 1 stk inngår. Håkansson: Bredde: 1 ¼” (32mm) Tykkelse: 1,1 mm. Tanndeling: 22 mm Bandlengde: 4,246 m
Bandhjul: 51,4 cm x 2,2 cm. Belagde med Polyuretan. Doble kapslede kullager.
Standardlengde: 6,28 m
Bredde: 2,0 m
Vikt: fra ca 600 kg, beroende på motoralternativ og tilbehør.
Konstruksjon: Konstruksjonen består av 5,5 mm tykt forsinket stål som formpresses med 400 tonns trykk, hvilket vitner om styrke og stivhet. Resultatet er en lett men veldig stabil konstruksjon, som også ved veldig store påkjenninger ikke deformeres.


neutral

To års garanti

Du gjør en trygg handel med Logosol. Vi tilbyr to års garanti på nye maskiner. Garantien dekker produksjonsfeil og problemer som har oppstått under normal bruk av produktene. Unntatt fra garantien er remmer, sverd og kjeder.

neutral

Raske leveranser

Vanligvis skjer leveransen omgående fra lageret, men i perioder kan leveringstiden bli noe lengre. Produktene leveres hjemme hos deg.

neutral

Livstids support

Ubegrenset telefonsupport når det gjelder produktkunnskaper og bruken av produktene.

neutral

Personlig service

Personlig service er en selvfølge.

neutral

Åpent kjøp i to måneder

Logosol tilbyr åpent kjøp på alle maskiner i to måneder. Du kan prøve ut maskinene for å finne ut om de oppfyller dine krav før du bestemmer deg.

neutral

Lang erfaring

Tillgang til over 20 års erfaring som markedsledende innen småskala treforedling.

Art. nr
Beskrivelse
Pris (Ekskl. moms)
8050-000-0060
LumberPro HD36 med 23hk bensinmotor
kr 73 500,00
8050-000-0040
LumberPro HD36 med 9kW E-twin elmotor
kr 73 500,00
8050-000-0045
LumberPro HD36 med 12kW E-twin elmotor
kr 76 500,00
Klikk her for oversikt over hydraulikk tilbehør eller kontakt oss for mere informasjon.
Frakt kommer i tillegg. Alle priser er ekskl. moms. Vise priser inkl. moms

Alltid 2 års garanti

Vi gir alltid 2 års garanti. Garantien dekker produksjonsfeil og problemer som kommer frem ved normal bruk av produktene.

Les mer om våre garantier

Åpent kjøp i 60 dager

Logosol gir 2 måneders åpent kjøp på alle maskiner. Du kan selv prøve om maskinen oppfyller dine krav før du bestemmer deg.

Les mer om våre garantier

Kjøp Online!

I Logosols internettbutikk kan du handle når det passer deg? Velg blant tusenvis av artikler.

Kjøp Online

Ring Logosol

Få svar før du handler. Nøl ikke med å kontakte våre selgere om du har noen spørsmål.
Ring oss på:

47 87 50 00

LOGOSOL AS | Sandefjord | Inderøy | Telefon: 47 87 50 00 |